Mijn favorieten

Ongeacht de motivatie, Weert is dé nieuwe locatie

 

Weert manifesteert zich steeds meer als de ideale multifunctionele stad. Ongeacht wat uw doeleinden zijn, Weert lijkt op elk gebied hier de ideale invulling aan te geven. Het vestigen van uw bedrijf, het opgroeien in een schone omgeving en het leven in een bruisende gemeenschap. Het zijn aspecten waar de Limburgse stad aan weet te voldoen.
 
De stad maakt een enorm prettige ontwikkeling door. Economisch gaat het de stad voor de wind. Steeds meer bedrijven zien Weert als ideale locatie om zich hier te vestigen. Dit heeft met name te maken vanwege de gunstige ligging die Weert onderhoud. In tien minuten tijd heeft men vanuit Weert de grens bereikt met België. Slechts een half uur duurt het om de grens van Duitsland op te zoeken en binnen een kwartier is men aangekomen in Eindhoven. Hierdoor is de ligging niet alleen interessant voor nationale-, maar tevens voor internationale bedrijfsvoering. 
 
sleutelhanger van circuit

Ondanks dat Weert door vele bedrijven gezien wordt als ideale locatie, is het milieu van groot belang. Zo wijzen cijfers uit dat ruim 20% van Weert uit natuur bestaat. Tevens bezit het met grenspark Kempen~Broek een grensoverschrijdend natuurgebied, dat viermaal groter is dan de Veluwe. Dat Weert niet alleen als groen wordt beschouwd door grenspark Kempen~Broek. Blijkt wel uit het feit dat men in de afgelopen vijf jaar drie(!) grote prijzen in de wacht wist te slepen. De successen begonnen in 2012 toen Weert werd verkozen als groenste stad van Nederland. In 2013 ging men nog een stap verder en werd Weert verkozen tot de groenste stad van Europa. Echter bleek ‘the sky the limit.’ In 2014 ging de Limburgse stad namelijk met de prijs aan de haal van de groenste regio van de wereld.
 
Dus Weert wordt gekenmerkt door een groeiende economie én door een groene omgeving. Hoe lang gaat het dan nog duren voordat de zakelijke belangen de overhand krijgen op de groene natuurgebieden? Hoe verbazingwekkend het ook is, dit lijkt op de korte termijn zeer onwaarschijnlijk. De gemeente Weert hanteert namelijk als instelling dat meedoen belangrijker is dan winnen. Echter kwam het initiatief juist van bedrijven, inwoners en verenigingen. Eigenhandig besloten zij initiatieven op te starten om Weert nog groener te krijgen. Zo werden onder andere de schoolpleinen en de binnenstad door ondernemers ‘vergroend.’ Door diverse horecaondernemingen werden zelfs arrangementen aangepast om de groene trots van Weert aan haar bezoekers te kunnen tonen. Zowel de inwoners als de ondernemers zijn zodoende zeer betrokken bij de stad en onderhouden zij onderling de juiste verhouding tussen economische- en milieutechnische belangen.
 
Al deze aspecten zorgen voor positieve ontwikkelingen in Weert. Dit komt tevens ten gunste voor haar inwoners. Er wordt veel ondernomen en er is dan ook veel te beleven. Van kermissen tot aan carnaval. Van Antje van Statie tot de vele sushirestaurants. Van klein tot oud, voor ieder wat wils. De vele ondernemingen en activiteiten zorgen tevens voor een hoge werkgelegenheid. Uit cijfers van ‘Waar staat je gemeente’ blijkt dat dit tot aan bijna 10% meer banen leidt dan in de rest van Nederland.
 
Het wonen in een groene omgeving, het genieten van een betrokken maatschappij, het starten van jouw eigen onderneming met de voorkeur voor en strategische ligging. Wat de wensen ook zijn, Weert lijkt het momenteel allemaal te bieden. Weert: Voor een betrokken gemeenschap met de wens naar financiële vooruitgang en het besef voor een groene historische leefomgeving.