Mijn favorieten

Wat wordt bedoeld met Vrij op Naam?

Als je op zoek bent naar een nieuw huis, ben je de term “vrij op naam” (VON) vast en zeker een keer tegengekomen. Maar wat betekent het precies? En wat kan Hermans Makelaars in dit proces voor jou betekenen? We leggen het je graag uit.

Wat betekent Vrij Op Naam


Vrij op Naam betekent dat de bijkomende kosten van de aankoop van een woning, zoals overdrachtskosten en notariskosten, al bij de koopsom inbegrepen zijn. Normaal gesproken zijn dit de Kosten Koper (KK), wat betekent dat de koper deze kosten boven op de aankoopprijs van het huis betaalt. Maar bij een VON-woning nemen de verkopers deze kosten voor hun rekening.

Wanneer komt VON voor?


Nu vraag je je misschien af, wanneer komt VON veel voor? Over het algemeen wordt VON toegepast bij de verkoop van nieuwbouwwoningen.

Het nieuwbouwhuis heeft nog geen eigenaar gehad, dus het hoeft ook niet overgedragen te worden. Je hoeft daarom geen overdrachtsbelasting te  betalen. De notaris wordt door de ontwikkelaar van het nieuwbouwplan uitgekozen. Daarom wordt de notaris ook door de verkoper betaald.

Zijn er dan geen extra kosten meer?


Hoewel de term VON impliceert dat alle kosten in de koopprijs zijn inbegrepen, kunnen er toch nog andere kosten aan een aankoop verbonden zijn.

Denk hierbij aan advies- en bemiddelingskosten voor je hypotheek, taxatiekosten of kosten voor een bouwkundige keuring.

Als jouw makelaar zijn we er om je te helpen navigeren door deze kosten. We zullen je informeren over wat wel en niet is inbegrepen in de aankoop en zorgen er zo voor dat je niet voor onverwachtse betalingen komt te staan.

Laat je niet verrassen


Kortom, het kopen van een woning Vrij op Naam kan je op het eerste gezicht geld besparen, maar het is belangrijk om eventuele andere, bijkomende kosten goed in kaart te brengen. Onze makelaars zijn er om je te begeleiden en ervoor te zorgen dat jouw droomhuis werkelijkheid wordt, zonder verborgen kosten.

Wil je meer weten over de voordelen van het kopen van een huis (VON)? Neem dan contact met ons op via 0475 – 493 636 of mail naar wonen@hermansmakelaars.nl
 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring