Mijn favorieten

Je droomwoning kopen met of zonder NVM makelaar?

Een woning kopen is niet iets dat je dagelijks doet. Het is daarom prettig als iemand je goed advies kan geven over de huidige woningmarkt, bouwkundige aspecten, ontbindende voorwaarden, gemeentelijke bepalingen en over het uitbrengen van een realistisch onderhandelingsbod. Een NVM makelaar kan je hierbij helpen.

Aankoopmakelaar of Verkoopmakelaar?
Als je jou bij de aankoop van een woning laat begeleiden door een eigen makelaar dan spreek je van een aankoopmakelaar.  Veel mensen weten niet dat een makelaar alleen voor óf de koper óf verkoper van hetzelfde huis mag optreden. Een NVM-makelaar werkt bij de transactie van een huis namelijk nooit voor twee partijen tegelijk. Dat zou niet correct zijn. Vergelijk het bijvoorbeeld maar eens met twee mensen die een juridisch geschil hebben. Dan neemt elke partij een eigen advocaat in de arm.  Met een makelaar is het eigenlijk net zo. Als hij al voor de verkoper werkt, kan hij onmogelijk een potentiële koper eerlijk adviseren over de aankoop van een huis. En andersom geldt dat natuurlijk ook. Afhankelijk of je een makelaar nodig hebt voor het kopen of verkopen van een huis, spreken we van een aankoopmakelaar of verkoopmakelaar. Natuurlijk kan een NVM-makelaar de ene keer aankoopmakelaar zijn en de andere keer verkoopmakelaar. Maar hij zal dit dus nooit doen bij één en hetzelfde huis.

Samengevat, wat zijn de verschillen: Wat kan de NVM aankoopmakelaar voor jou betekenen bij de aankoop van jouw huis?
Door zijn deskundigheid, ervaring en marktkennis bespaart een aankoopmakelaar je geld, tijd en problemen. De kosten voor een eigen NVM aankoopmakelaar verdien je terug in:
 
  • Een lagere koopprijs dan je zelf zou kunnen realiseren;
  • Inzicht in de waarde van de woning;
  • Onderzoek naar essentiële informatie over de woning zoals erfdienstbaarheden, vereniging van eigenaars, bouwkundige staat (moet er wel of niet bouwkundig worden gekeurd en zo ja onder welke voorwaarden en met welke omschrijving),  bestemmingsplan e.d.;
  • Het op het juiste moment in de onderhandelingen naar voren brengen van de voorwaarden van de koop, overname roerende zaken , transportdatum etc.;
  • Tijdwinst en ontzorgen door deskundige afhandeling van alle bijkomende zaken.
 
 
Kosten?
Wij werken op basis van no cure no pay bij de eerste woning waarvoor je ons inschakelt. Voor meer informatie over onze werkwijze en kosten kun je contact met ons kantoor opnemen.
 
 
 

Bel mij

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring