Mijn favorieten

5 vragen over de meeneemhypotheek

Wil je verhuizen, maar stel je die wens uit omdat de hypotheekrente flink is gestegen? Check dan of je je huidige hypotheek met lage rente mag meenemen naar je nieuwe huis onder de noemer Meeneemhypotheek.


Wat een meeneemhypotheek is en antwoord op andere vragen over dit onderwerp lees je hier.

Wat is een meeneemhypotheek?


Een meeneemhypotheek is een type hypotheek waarbij je je huidige hypotheekrente- en voorwaarden kunt behouden als je verhuist naar een nieuw huis. Dit kan financieel voordelig zijn wanneer de huidige hypotheekrente lager is dan de rente op het moment van verhuizen.

Wat zijn de voordelen van een meeneemhypotheek?


Eén van de belangrijkste voordelen van een meeneemhypotheek is dat je mogelijk een lager rentepercentage kunt behouden als de rente is gestegen sinds je je huidige hypotheek hebt afgesloten. Daarbij kan het minder ingewikkeld en goedkoper zijn dan het afsluiten van een nieuwe hypotheek.

Zijn er beperkingen of voorwaarden verbonden aan een meeneemhypotheek?


Er kunnen beperkingen zijn, zoals het bedrag dat je kunt meenemen en het tijdsbestek waarbinnen de overdracht moet plaatsvinden. De exacte voorwaarden kunnen variëren per hypotheekverstrekker.

Is een meeneemhypotheek altijd de beste optie bij verhuizen?


Niet altijd. Hoewel een meeneemhypotheek in sommige gevallen voordelig kan zijn, kan het zijn dat de huidige hypotheekrentes lager zijn dan je huidige rente, of dat andere hypotheekvormen beter passen bij je nieuwe financiële situatie. Het is dus altijd belangrijk om advies in te winnen en alle opties te overwegen

Kunnen alle hypotheekverstrekkers een meeneemhypotheek aanbieden?


Niet alle hypotheekverstrekkers bieden deze optie aan. Het is daarom belangrijk om bij het afsluiten van een oorspronkelijke hypotheek na te gaan of deze optie wordt aangeboden mocht je in de toekomst willen verhuizen.
Het is ook goed om te bedenken dat niet alle hypotheekverstrekkers dezelfde voorwaarden hanteren voor het meenemen van een hypotheek. Het is dan ook verstandig om altijd advies in te winnen van een onafhankelijk financieel adviseur.

Meer info over deze vorm van hypotheek geven wij je graag en onderzoeken dan samen de opties. 

 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring